Kostdoktorn, du gör det igen!

Kostdoktorn, Andreas Eenfeldt, är en läkare och specialist inom allmänmedicin som förespråkar lågkolhydratkost (LCHF). Det var tack vare hans blogg som mina ögon för LCHF blev öppnade, allt han skriver har en grund bakom sig. Det är inte bara hans egna åsikter, utan ren medicinsk fakta. Jag köpte hans bok, Matrevolutionen, och trots att jag redan var såld på LCHF innan, så fick boken mig att inse att det absolut inte finns någon anledning för mig att gå tillbaka till vanlig mat efter att jag gått ner de kilon jag vill gå ner. Jag mår ju som bäst nu, när jag får i mig mindre socker än vad jag någonsin fått tidigare. Varför ska jag gå tillbaka till hemsk och besvärlig pollenallergi, dålig mage, illaluktande fisar och ständigt sug efter nåt mer att äta? Tro det eller ej, men de enda gångerna jag fisit med LCHF är de gångerna jag ätit på tok för mycket kolhydrater än jag borde, t.ex. thaimat, choklad, hotdogs, morätter m.m. Min mage mår toppen nu!
Men, många icke-LCHF:are påstar att LCHF skulle vara någon slags sekt, som är blinda för all annan information och som försöker tvinga andra människor att äta som dem. Och jag förstår dem, för en del LCHF:are beter sig så. Det är jäkligt synd, eftersom det försämrar bilden av vad LCHF egentligen är och vilka fördelar det bär med sig. Personligen så äter jag just nu en rätt så strikt variant då jag inte äter livsmedel med mer än 5g kolhydrater/100g + periodisk fasta, och det är för att jag under några veckor tänjde för mycket på gränserna för mitt kolhydratintag och gick inte ner ett enda kilo. Det finns ännu striktare varianter än så, då man i princip undviker alla mjölkprodukter, så strikt är inte jag, för jag behöver mitt grädde i kaffet. Men, jag har ju hittat det som passar för mig, och jag vet ju att det gör inget om jag har en ätardag någon gång ibland, för större delen av tiden är jag så duktig ändå, så att en ätardag inte gör någon skillnad på min vikt.
Kostdoktorn har skrivit ett jättebra inlägg om det, som jag blev glad av att läsa. Så, om ni är intresserade kan ni ju gå in och kika. Inte bara på det inlägget, utan hela bloggen.
http://www.kostdoktorn.se/lchf-mangfald-och-intolerans
 
LCHF, Tips | diet, lchf, lowcarb, weightloss |
Upp